- ERROSKILAK
- Osagaiak:
- 500gr hirina
- 3 arrautz
- 2 kutxara anixa
- 200gr azukre
- 2 kutxara olio (eguzkilore olioa)
- Legamia (lebadura)
- Pausoak:
- Arrautzen zuringoa eta gorringoa banatu eta zuringoa montatu.
- Honi azukrea, anixa eta olioa bota eta dena ondo nahastu.
- Masa honi lehen banatutako gorringoak bota eta dena ondo nahastu.
- Azkenean hirina eta legamia bota eta nahastu masa egin arte.
- Masarekin, eskuz, erroskilak egin.
- Oliotan prejitu.
- TRIPOTXAK
- Osagaiak:
- 12 porru
- 2 tipula
- 2,5 dozena arrautz (30 arrautz)
- 1,5 pipar (pikante txikia)
- 1kg ardi segoa
- Estea
- 300gr ardi tripak
- Gatza (bakoitzaren gustora)
- Pausoak:
- Porrua, tipula, segoa eta ardi tripak sutan jarri pixkat biguindu arte.
- Hau kanpora atera eta pixkat hoztutzen denerako arrautzak ondo batituta eduki eta horra bota. Dena ondo nahastu.
- Horri piparra eta gatza bota eta ondo nahastu.
- Inbutu txiki batekin esteak bete, baino ez dena, gero egosterakoan estea ez lehertzeko.
- Egosi gogortu bitartean.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina